Bakerovnen i Auenstua reiser seg

Publisert av Marianne Løchen den 03.02.25.

Bakerovnen reiser seg!

Reidvin-tunet har hatt en drøm om bryggerhus med bakerovn. Da tunet fikk støtte fra Sparebankstiftelsen, kunne prosjektet realiseres.  Det meste av arbeidet gjøres på dugnad, men til å mure opp den gamle bakerovnen var det behov for fagkompetanse. Bakerovnen sto i Auen-stua, som har blitt flyttet til tunet fra gården Mellom-Auen i Vassås, bygges nå opp igjen stein for stein. Vi gjenbruker stein og bakerovnsluke fra den opprinnelige ovnen, og murerne bruker lokal leire fra Hillestad. Den gamle bakerovnsluka har Bjørn Kåre Rustad restaurert, det ble så flott!

Det er det lokale murerfirmaet Roys murerservice AS som har ansvaret. Sjefen selv Roy Holmvik har med seg en murer og to lærlinger. Vi synes det er viktig å bruke lokale ressurser, og det er veldig positivt at det er lokale lærlinger som nå lærer å mure bakerovn.

Når bryggerhuset og bakerovnen står ferdig ser vi frem til å sette matkultur og -tradisjoner på kartet, og arrangere kurs, samlinger og seminarer sammen med lokale krefter. Kanskje blir det bakerovnskurs, kurs i lefsebaking i det nye kjøkkenet i bryggerhuset eller kurs i partering av vilt, tillaging av lammeribbe og gourmetmiddager laget i bakerovnen.